top of page

Historie 
Breien ( Knitting) en Textiel

Geert De Poorter, huidig zaakvoerder van NV De Poorter en BVBA Knittex, kreeg industrieel breien met moeders’ paplepel ingegoten.

Hij behaalde zijn diploma aan de breischool VTS te Sint Niklaas.

In 1985 richtte hij zijn eigen zaak op - ‘breien in loonverband’ voor de modewereld en in 1989 samen met zijn vrouw Ingrid Van Holsbeke NV De Poorter.

 

De nieuwe firma richtte zich hoofdzakelijk op de creatie van een eigen damescollectie voor de groothandel voor zowel het binnenland als het buitenland.

In een periode van laagconjunctuur en hoge personeelskosten, en onder druk van de massale import vanuit lagelonenlanden, zochten zij uiteindelijk nieuwe nichemarkten, specifieker gericht op rondbreimachines.

 

De balans tussen modieus breigoed en technisch breigoed sloeg steeds meer door naar de specifiek technische producten in rondbreien.

 

Na het inwinnen van deskundig advies besloten Geert en Ingrid het roer om te gooien, te stoppen met de confectielijn en zich volledig te gaan richten op technisch breigoed.

Dit leidde tot de oprichting in 2007 van ‘BVBA Knittex’, waarin zoon Frederik zeer actief is.

Frederik volgde een algemeen technische opleiding en kreeg tijdens de opleiding breien bij zijn vader de knepen van het vak dan ook zeer snel te pakken. Frederik verdiept zich in de snel-evoluerende technologie van elektronische machines en bezoekt regelmatig buitenlandse constructeurs.

 

Vader en zoon vormen een sterk dynamisch team met een langetermijnvisie. BVBA Knittex staat garant voor ontwikkeling, productie en groei.

bottom of page